Историята на Джорджети е неразделно свързана с италианския град Меда, разположен на 30 километра северно от Милано. Занаятчийската дейност сред фермерите в провинцията става висококачествен производствен център за мебели през втората половина на ХІХ век, задвижван от рафинирани дървообработващи техники и завършек. В този исторически контекст Луиджи Джорджети създава първата си фабрика през 1898 г.

Мебелните колекции на Giorgetti днес се отличават с изключителното си дървообработване. Те се превръщат в продукти за съвремения живот, като в същото време поддържат традицията на правене на шкафове жива, чрез сътрудничество с архитекти, градоначалници, художници и интелектуалци.

Красива шевове върху платове и кожи, метални детайли и закалено стъкло се появяват в целия диапазон, като допълват дървените облицовки. Основната структура на тапицираните мебели се придържа към точни ергономични принципи и качеството, скрито в ядрото на структурата, както в материалите, така и в производствените техники означава, че ще се запази поколения напред.